keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Flunssaa ja ruokafiilistelyä

Flunssaiset terveiset Reykjavikista.

Kuva aamun koulumatkalta: ruska, Hallgrímskirkja, pilvet, usvaa 

Syysflunssa onnistui viime viikolla ujuttautumaan kehooni. Onneksi se ei ole kuitenkaan kokonaan pakottanut jäämään vuoteenomaksi, vaan vain ottamaan vähän normaalia rauhallisemmin, ja nyt olo alkaakin pikkuhiljaa olla jälleen normaali. Lisäksi flunssa iski kerrankin sopivaan aikaan, sillä sain viime tiistaina palautettua yhden esseen ja pystyin näin ollen ottamaan loppuviikon rauhallisemmin koulun suhteen ja keskittymään levon lisäksi kaikkeen mukavaan.

Metsästimme esimerkiksi viime torstaina englantilaisen Samin kanssa suosittua reykjavikilaista sushiravintolaa satamasta. Lähes puolen tunnin harhailun jälkeen meille selvisi, että paikka oli suljettu (mutta eivät olleet viitsineet päivittää tietoa nettiin), joten lähdimme nälkään kuolemaisillamme kaupungille päätöksenä poiketa ensimmäiseen kivaan ravintolaan. Ja mikä sattuma - ensimmäinen kiva paikka sattui olemaan sushibaari! Ah, ihanuutta! Tästä paikasta tuli ehdottomasti yksi suosikkejani Reykjavikissa; kiva paikka ja älyttömän hyvää sushia. Nam!

No nyt kun pääsin asiaan ruuan suhteen, niin voinkin saman tien jatkaa koko postauksen Reykjavikin ruokapaikoista; alun perin meinasin kertoa teille vain kuulumisiani, mutta mikä välittäisikään ne paremmin kuin puhe hyvästä ruuasta ;)

Laundromat Cafe
- yksi suosituimpia lounaskahviloita
ja ehdoton istuskelumesta iltaisin!
Ulkona syöminen on täällä hiukan halvempaa kuin Suomessa, mutta ero ei ole suuri. Nuorison suosimia ruokapaikkoja ovat yleensä kahvilat ja lounaspaikat, joista saa lähinnä leipiä, hampurilaisia, salaatteja, yms. Hinnat näissä ovat yleensä 5-10e per annos. Pubiruokamaiset paikat tuntuvat olevan nuorten lisäksi myös paikallisten suosiossa. Leipää täällä tunnutaan syövän paljon muodossa jos toisessakin, joten jokaisesta lounaskahvilasta löytyy varmasti useita eri leipäannoksia; on klubileipää, toastia, sandwichia... Lounaspaikkojen lisäksi kaupungissa tuntuu olevan aika paljon etnisiä ravintoloita varsinkin pikaruuan ystäville.

Ruokaseurana tällä kertaa
alakerran naapuri Mari

Ihania ruokapaikkoja Reykjavik tuntuu kaiken kaikkiaan olevan pullollaan; edellä mainittujen lounaskahviloiden lisäksi varsinkin vanhassa kaupungissa (jossa siis asun) on paljon myös "kunnon" ravintoloita. Nämä ravintolat ovat harvoin auki lounasaikaan, vaan avaavat ovensa usein vasta illalla. Useissa ravintoloissa on tarjolla erilaisia menuja, mutta pelkkiä pääruokiakin löytyy, ja hinnat ovat melko samat kuin Suomessa. Valitettavasti en ole vielä päässyt kovin hyvin tutustumaan näihin paikkoihin, mutta tarkoitus olisi käydä ravintolaskeneä vähän tarkemmin läpi nyt lokakuussa, kun minulle alkaa virrata vieraita Suomesta.


Omenapiirakkaa "C is for Cookies" -kahvilassa:
maistui ihan äidin tekemältä apple pieltä, nam!
Myös kahvilat ovat täällä hiukan Suomea halvempia, ja kahvikupillisen ostaneelle hintaan kuuluu yleensä aina toinenkin kuppi. Kakkupalat ja muut herkut saa myös hiukan edullisemmin, ja lisäksi kokoero suomalaisiin leivoksiin on valtava: Täällä 3-4 euron kakkupala voi olla älyttömän suuri, kun taas Suomessa joutuisi maksamaan paljon pienemmästä palasta helposti 5-6 euroa. Islantilaisilla tuntuu myös olevan jonkinlainen fiksaatio porkkanakakkuun, sillä sitä saa melkein joka paikasta. Kahviloita on suhteellisen paljon, mutta ne eivät juurikaan ole ketjukahviloita, vaan ihania, kotoisia, persoonallisia paikkoja, joista on yleensä aina tuttavallista palvelua ja rento ilmapiiri. Kahvilakulttuuri onkin täällä selvästi voimissaan ja kahviloissa hengailu suosittua. Olenpa itsekin viettänyt jo useamman iltapäivän istuen jossain kivassa kahvilassa nauttimassa hyvästä kahvista ja kotoisasta ilmapiiristä, joko yksin koulutöitä tehden tai yhdessä muiden kanssa hengaillen.

Lopuksi vielä kouluruuasta. Lounas on yliopistoni kahvilassa hiukan Suomea kalliimpi, opiskelijakortilla lounas maksaa täällä n. 4,5e ja keitto 2,5e. Molemmat vaihtoehdot ovat kuitenkin osoittautuneet hintansa arvoisiksi, joten pyrin syömään lounasta koululla aina kun olen siellä lounasaikaan. Islantilaiset sen sijaan tuntuvat suosivan omia eväitä ja lämmittävät usein ruokia ruokalaan sijoitetuissa mikroissa. Ruokalasta saa lounaan lisäksi ostettua jos jonkinlaisia takeaway-salaatteja, -leipiä ja -nuudeliannoksia, puhumattakaan pirtelöistä, smoothieista ja maailman parhaista kaurakekseistä! Hinnat ovat suhteellisen edullisia ja tuotteet ehdottomasti maukkaita. Kyllä siis paikallinen opsikelijaruokala Háma meidän Sodexot ja Amicat voittaa väkisinkin :D

Arjen parasta perusruokaa
- tämän verran jaksan yleensä kokkailla itselleni :D

Huh, tässäpä riittää teille taas pureksittavaa ;) Lupaan omistaa jonkun tulevan postaukseni myös paikallisille raaka-aineille ja ruokakaupoille, mutta nyt on pakko luovuttaa tältä kertaa.

Kuulumisiin!
- E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti